Identiteitsfraudeurs die zich uit geven als intercedent van een uitzendorganisatie

identiteitsfraude

 

 

 

 

 

 

 

 

Identiteitsfraudeurs bellen kandidaten en sollicitanten, zogenaamd als intercedent van een uitzendbureau. Zo proberen ze achter je persoonsgegevens en/of bankgegevens te komen.

Hoe gaan deze fraudeurs te werk?

Je krijgt een telefoontje van iemand die zich voorstelt als intercedent van een uitzendorganisatie en vertelt jou over een aantrekkelijke vacature.
- Deze persoon vraagt of je je persoonsgegevens en bankgegevens wilt doorsturen naar een e-mailadres.
- Dit e-mailadres bevat de naam van de uitzendorganisatie maar is in werkelijkheid een e-mailadres van de identiteit fraudeur.
- Met de verstrekte gegevens kunnen producten of diensten worden besteld uit jouw naam.

Wat moet je doen als je wordt gebeld?

Als je benaderd bent, ga er dan niet op in en verstrek vooral géén informatie. Vaak wordt gevraagd om ter controle € 0,01 over te maken. Doe dit in geen geval.

Toch je gegevens verstrekt, wat nu?

Als je geld hebt overgemaakt, een kopie van je ID-bewijs hebt gestuurd of persoonsgegevens hebt doorgegeven, doe dan aangifte bij de politie.
Meer informatie hierover vind je op de website van de politie.

Wat doen wij eraan om dit te voorkomen?

Achter de schermen doen we er alles aan om dit soort praktijken te bestrijden en te voorkomen, zoals het blokkeren van websites en e-mailadressen.
We kunnen helaas alleen reageren en niet preventief optreden om dit soort fraude te voorkomen. Het is voor ons niet mogelijk om aangifte te doen, omdat wij strikt genomen geen slachtoffer zijn van de mogelijke fraude. Wel helpen we de politie waar mogelijk. Neem daarom contact op met je contactpersoon van BAHM Uitzendbureau als je vermoedt dat je bent gebeld of gemaild door een fraudeur.